Vier aandachtsgebieden voor groei Britse offshore wind

De Offshore Renewable Energy (ORE) Catapult heeft vier nieuwe innovatiegebieden gedefinieerd die Britse bedrijven kunnen verkennen om kansen te grijpen in de offshore windsector.

Het gaat over drie nieuwe routes in het gebied van operations & maintenance en windfarm lifecycle: projectontwikkeling, vermindering van ecologische impact en onzekerheid en ontmanteling. Er hoort ook een overkoepelend aandachtsgebied bij: het verrichten van research.

Deze vier aandachtsgebieden zijn opgesteld na overleg met de industrie en de academische wereld.

Dr. Stephen Wyatt, directeur research & innovation van ORE Catapult, zegt: “Deze elementen bieden nog meer mogelijkheden voor bedrijven om deel te nemen aan het succesverhaal van de Britse offshore windsector. Of het nu door de ontwikkeling van nieuwe technologieën en manieren van werken is of door technologieën en expertise uit andere sectoren te doorbreken.”

De Britse markt zal naar verwachting groeien tot 4,9 miljard pond in 2030 en wereldwijd groeit het naar 30 miljard pond: volgens ORE een enorme zakelijke mogelijkheid voor de Britse bedrijven.

De Britten willen in 2030 minstens drie keer zoveel capaciteit aan windenergie hebben.