Masterclasses en netwerken voor young professionals

Op de Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is dit jaar ook specifiek aandacht voor de zogeheten young professionals. In Hal 2 is een ontmoetingsplek gerealiseerd voor studenten, starters en young professionals.

Daar kunnen zij elkaar ontmoeten, informatie over ontwikkelingen in de sector krijgen en hun stem laten horen over wat zij belangrijk vinden in hun werkomgeving.  OEEC wil hiermee erkennen dat de toekomstige leiders een belangrijke rol hebben in het vormen van de industrie.

Offshore Energy 2017

Behalve de ontmoetingsplek, zijn er ook ‘meet-your-peers’-sessies elke dag van 11.30 uur tot 12.30 uur, waarbij jongeren in contacten kunnen komen met gelijkgestemden om zo te netwerken en ideeën uit te wisselen. De organisatie zorgt ook voor masterclasses, gegeven door Simon Kennedy (COO, eVision) en Joost Lasschuit (Managing Director, Rolloos). Dit jaar richten de Master Classes zich vooral op de mogelijkheden van digitale technologie.

Verder is er nog de mogelijkheid te praten over loopbaanontwikkeling, de kansen en mogelijkheden in de sector en kunnen jongeren hun ideeën delen om organisaties beter millenial-proof te maken.

Andere programmaonderdelen bestaan uit het jaarlijkse Young IRO Event, Young Professionals in the Spotlight bij Community Square en de OE Young Engineer Award. Bovendien ontvangen bezoekers die zich registreren als student een gereduceerd tarief voor de Offshore Energy Conference sessies.

De Young Professional Hub is onderdeel van de  11e editie van Offshore Energy Exhibition & Conference op (22), 23 en 24 oktober in RAI Amsterdam. Zo’n 600 exposanten en 12.000 bezoekers wonen OEEC bij.