Duizenden extra mensen nodig voor Britse offshore windindustrie

De Britse offshore windindustrie zal tot aan 2032 vele duizenden extra mensen nodig hebben: er wordt een zeer krappe arbeidsmarkt voorspeld en mogelijk zal er een tekort zijn aan vaardigheden benodigd voor een goed functionerende en groeiend offshore energie-industrie. De verwachting is dat de personeelsbehoefte zal groeien van 10.000 nu naar 36.000 in 2032.

Dat blijkt uit onderzoek van Aura en Green Port Hull naar de vaardigheden en arbeidsvereisten van de Britse offshore windindustrie van 2018 tot 2032. Het beschrijft de omvang van de vraag naar en aanbod van personeel voor de komende vijftien jaar.

De offshore windindustrie in Groot-Brittannië groeit snel en is op weg een mainstream leverancier te worden voor koolstofarme energie in het land. “Om de ambities die de industrie zich heeft gesteld waar te maken, zullen er veel meer bekwame mensen nodig zijn”, zo melden de onderzoekers.

Ben George, directer van Aura: “Het is cruciaal dat we het beste talent in deze sector brengen, die vol zit met kansen voor degenen die deel uit willen maken van de ‘ecolution’ van schone energie en een duurzame toekomst voor iedereen.”

Hugh McNeal, CEO van Renewable UK: “Wij zijn wereldleider in offshore wind. We moeten deze positie behouden door onze investering in innovatie voort te zetten en dat kunnen we alleen doen met geïnspireerde en creatieve mensen.”