Cordeel gaat onderhoudsbasis windparken Borssele bouwen

Het Vlissingse bedrijf Cordeel gaat de onderhoudsbasis voor het Borssele 1+2 windpark op zee van Ørsted bouwen. De onderhoudsbasis komt in Vlissingen-Buitenhaven. Vanuit deze locatie worden de bouw en het onderhoud van het windpark gecoördineerd.
De bouw van de locatie gaat in het vierde kwartaal van 2018 van start. Cordeel Nederland is een allround aannnemersbedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfsgebouwen. Cordeel heeft al ruim dertig jaar een vestiging in Vlissingen-Oost.

Klaasjaap Buijs, Ørsted’s construction manager voor windpark Borssele 1+2: “Met Cordeel hebben we een zeer ervaren partij kunnen contracteren om onze onderhoudslocatie te bouwen. Extra mooi is dat het bedrijf ook zeer bekend is in de regio en in Vlissingen een vestiging heeft. Ørsted ziet uit naar de samenwerking en de start van de bouwwerkzaamheden voor de onderhoudsbasis voor Borssele 1+2.”

Erik de Bruyn, algemeen directeur van Cordeel Nederland: “Cordeel heeft zich vanuit een jarenlange ervaring in de procesindustrie sterk ontwikkeld in de beheersing van de veiligheid en kwaliteit op haar bouwprojecten. We werken graag langdurig samen met onze opdrachtgevers. De realisatie van de onderhoudsbasis voor Ørsted stond vanaf het begin op onze verlanglijst, gezien het belang wat Ørsted hecht aan veiligheid, kwaliteit en samenwerking. Daarnaast sluit natuurlijk ook de geografische ligging van het project in Vlissingen perfect aan bij ons bedrijf.”