Betere en gebruiksvriendelijk weersvoorspellingen voor offshore

De twee weerbedrijven Infoplaza en BMT Argoss gaan fuseren. Daarmee willen de twee hun positie in de Nederlandse weermarkt en in de internationale offshore- en maritieme industrie versterken en zorgen voor nog betere en gebruiksvriendelijker weersvoorspellingen.

In de afgelopen jaren heeft BMT Argoss een sterke positie verworven in de internationale offshore- en maritieme industrie. De focus ligt hierbij op het produceren van kwalitatief hoogwaardige weersverwachtingen, ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met hoge resolutie modellen.

Infoplaza heeft veel ervaring in het creëren van gebruiksvriendelijke oplossingen voor zakelijke klanten en heeft in 2017 een dashboard voor offshore bedrijven ontwikkeld. Met dit gepersonaliseerde dashboard ‘Offshore Weather Support’ kunnen gebruikers in één oogopslag zien of het weer de limieten van hun project overschrijdt. Offshore Weather Support is met groot enthousiasme in de markt ontvangen en wordt inmiddels door verschillende toonaangevende bedrijven uit de sector gebruikt.

Jean-Paul Lindeboom, managing director van BMT Argoss: “Klanten zullen ongetwijfeld profiteren van de combinatie van deze punten. Door de samenwerking met Infoplaza krijgen ook onze klanten toegang tot de online dashboards. Gebaseerd op onze hoge resolutie model data. Dit helpt hen om operaties effectiever en veiliger te plannen.”

Menno Bom, eigenaar en oprichter van Infoplaza: “We zijn verheugd onze positie in de weermarkt te versterken met de innovatieve professionaliteit van BMT Argoss. Met meer dan zestig specialisten in weer, kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten. Binnen Nederland en internationaal.”

Voorlopig zullen beide bedrijven onder hun eigen naam blijven opereren. Het gezamenlijke kantoor zal gevestigd zijn in Houten waar het kantoor van Infoplaza staat.